top of page

BIM Ready

Az első lépés mindig az épület modelljének digitális megalkotása, amit ideális esetben az építésztől vehetünk át és szabhatunk a saját igényeinkre.
 

A statikai számítás, majd ezt követően a zsaluzási-és vasalási tervek készítése is a háromdimenziós modell felhasználásával történik.
 

Mindezek közben azokhoz a BIM-szabályokhoz tartjuk magunkat, melyeket az építtető határozott meg, vagy az építkezésben résztvevőkkel együtt dolgoztunk ki.
 

Ez természetesen érinti a tervek jelölését éppúgy, mint az építkezés egyes részleteinek információ tartalmát. Munkánk eredményeként egy olyan átlátható, intelligens épületmodell jön létre, amit az építtető, a hatóságok és más felhasználók is tudnak később hasznosítani akár az építkezés befejezése után is. E 3D-s technológia alkalmazása jelentős előnyökkel jár nemcsak számunkra, hanem megrendelőinknek is:

 

  • A betonacél elhelyezési problémák időben felismerhetők és azonnal reagálni tudunk rájuk.
     

  • A módosítások automatikusan minden nézetre és metszetre vonatkoznak, így a hibalehetőségek száma is csökken.
     

  • A bonyolult és aprólékos részletek 3D PDF formátumban az építkezés helyszínére juttathatók, így az esetleges értelmezésbeli különbségek jelentősen csökkenthetők.

bottom of page