top of page
  • Tartószerkezeti tervezés

  • Projektirányítás

  • Projektfejlesztés

  • Tervezői művezetés

  • Generáltervezés

 

 

Cégünk a Kamara előírásainak megfelelően vasbeton-, acél-és faszerkezetek tervezésével foglalkozik.
 

A 3D VEM és a 3D vasalástechnika, valamint a BIM technológia konzekvens alkalmazása lehetővé teszi, hogy a legpontosabb eredményekre jussunk, ugyanakkor minden új kihívásra rugalmasan reagáljunk.

 

Minőség

 

A tervezési hibák szükségszerűen építési késedelemhez és megnövekedett építési költségekhez vezetnek. A modern 3D technológiák alkalmazásával, valamint belső ellenőrzési gyakorlatunknak köszönhetően a hibák már idejekorán felismerhetők és kiküszöbölhetők.
 

Terveinket optimálisan, a kezdetekkor megfogalmazott magas minőségi elvárásainknak megfelelően építjük fel, a metszetek és a részletek kidolgozásával. Az utólagos kérdések ezzel lényegesen csökkenthetők, a kivitelezési hibák pedig elkerülhetők.

 

Gazdaságosság

 

Munkánk részét képezi a megrendelő gazdaságossági érdekeinek figyelembevétele is. A helyes statikai modell megválasztásával, valamint a részletek megalkotásában és kidolgozásában szerzett sokéves tapasztalat segítségével olyan megtakarításokat tudunk elérni, melyek tervezési díjunk többszörösét teszik ki.

 

Biztonság

 

Terveink a nemzeti előírások figyelembevételével az aktuális európai számítási normáknak megfelelően, az Eurocode előírásainak betartásával, a jelenleg érvényes tűzvédelmi előírásoknak megfelelően készülnek. A földrengésre való méretezést az Eurocode 8 szerint végezzük.
 

A számítások a 3D VEM technológia alkalmazásával készülnek a valós statikai viselkedés pontosabb leképezésének érdekében. A kontrollszámításokat párhuzamosan a klasszikus 2D rendszerben végezzük.
 

A 3D BIM technológiának köszönhetően a hibázási lehetőség lényegesen csökken. A konzisztens 3D modell lehetővé teszi az automatikus metszet- és nézetkészítést, valamint a módosítások gyorsabb elvégzését.

 

Tanácsadás

 

Tanácsadó mérnökként szaktudásunkkal az építtetőknek, az építészeknek és minden a projektekben résztvevő szakembernek a segítségére vagyunk.
 

A közös munka kezdetén elengedhetetlen a jó kommunikáció a résztvevők között, hiszen a tervezési hibák vagy a problémák így korán felismerhetővé és elkerülhetővé válnak.
 

Szakértelmünkkel szívesen állunk rendelkezésre minden felmerülő statikai kérdés esetén, legyen szó új épületről, átépítésről, rekonstrukcióról vagy akár épületkárról.

 

Rugalmasság / BIM

 

A tervezés örök változtatás. Tudatában vagyunk annak, hogy a megbízónak mindig akadnak aktuális változtatási igényei az építészek felé. Kisebb változtatások is kihathatnak az egész építmény viselkedésére, ez jelentős mennyiségű további munkát jelent a statikus tervező számára. Ezt a munkamennyiséget tudjuk csökkenteni a 3 dimenziós épületmodell felépítésével, amit a statikai számítások elvégzése mellett a zsaluzási- és vasalási terveknél is felhasználhatunk. Geometriai változtatások esetén a modellel közvetlenül összekapcsolt alaprajzokban, metszetekben és részletrajzokban automatikusan frissül a geometria, így gyorsítja munkánkat.
 

Ideális esetben az építészekkel és a többi társtervezővel együtt egy intelligens épületmodellt építhetünk fel. A BIM technológia alkalmazása a tervezés során megkönnyíti a kommunikációt, egyszerűbbé teszi a változtatásokat, csökkenti a hibalehetőségeket és növeli a munka minőségét. A modellt az építtető a létesítménygazdálkodás során tovább hasznosíthatja.

TEVÉKENYSÉGEINK

bottom of page